Januar 2018

Kære elever og forældre

Godt Nytår!

Jeg håber at I alle har slappet af og nydt fridagene med familie og venner. 2018 bliver som beskrevet i det seneste nyhedsbrev et travlt capoeiraår, med mange aktiviteter, og nu også planlæggelse af grupperejse til Rio de Janeiro i januar 2019, med fejringen af noget ganske særligt.

Jeg grundlagde Capoeiraskolen Senzala i 1991, som en del af Grupo Senzala, der har eksisteret i Rio de Janeiro siden 1963, og i dag er repræsenteret, anerkendt, og respekteret i hele verden.

I 2011 blev jeg som første udlænding i Senzalas historie Formado (gradueret rød bælte), og kan nu efter 27 år fuldføre den første fulde cirkel af Capoeiraskolen Senzalas historie, med gradueringen af mine to første rødbælter.

Med utrolig glæde og megen stolthed inviterer jeg derfor alle til Formatura af Contra-Mestre Espiga og Contra-Mestre Camarão i Rio de Janeiro, om et år, i dagene 7.-12. januar 2019.

Espiga og Camarão har begge været mine elever siden Capoeiraskolen Senzalas grundlæggelse, og har de sidste mange år selv undervist og været med til at definere vores skole. De har boet, studeret, trænet, og arbejdet i Brasilien, taler portugisisk, er anerkendt og respekteret i hele Grupo Senzala, og er nu nået til det næste store skridt i deres capoeira tilværelse, hvor de vil modtage det røde bælte.

Brasiliensrejse 2019 og Formatura

De 2 første uger af januar 2019 går vores kulturrejse til Rio de Janeiro. Vi tager udgangspunkt i capoeira, og skal desuden opleve Rio fra byens bedste sider: treckingtur gennem regnskov til Kristus statuen, guidet tur i favella, deltage i sambaskole øver/fest, bådudflugt mv.

Formaturaen er klimakset på en uges capoeiratræf i “Ilé do seu Peixinho”, hvor Mestre Peixinho underviste til det sidste. Værten og organisator er Mestre Toni og elever, som med stor omhu og kærlighed sammensætter et flot program, med undervisning i alt det bedste fra den afrobrasilianske kultur, i vores hus og på Copacabana stranden, i og udenfor vandet, samt træning med Contra-mestres Espiga og Camarão.

Turen koster kr. 21.000 pr. person, som inkluderer flyrejse, ophold med 1 hovedmåltid om dagen, al capoeiratræning og diverse sightseeings.

Infomøde afholdes på på Capoeiraskolen Senzala, onsdag den 31. januar kl. 20.00, tilmeld dig mødet senest den 26. januar på mail

Herunder følger den foreløbeige aktivitetskalender for det næste halve år.

Hyggeaften med overnatning for Teenholdet – fredag den 26/1

Vi træner med de voksne kl. 17.00-18.30, spiser aftensmad, og tager så i Lindevangsparken og skøjter. Pris kr. 150 (betales fredag). Efter morgenmad lørdag den 27/1 kl. 08.00-09.00 tager vi hjem. Tilmelding på  senest onsdag den 24/1.

I løbet af foråret og forsommeren er der en række store internationale Capoeiratræf i Capoeiragruppen Senzala som jeg på det varmeste kan anbefale at deltage i.

19.-22. april i München (Tyskland)

Fejring af Mestre Toni Vargas 50 års jubilæum med undervisning af børn og voksne samt graduering. Konfirmerede Mestre: M. Toni, M. Ramos, M. Caracu, M. Steen, M. Banana, M. Chiquinho.

27.-29. april i Saint Germain/Paris (Frankrig)

Mestre Banana afholder et af Sydeuropas største events med undervisning af børn og voksne samt graduering. Konfirmerede Mestre: M. Elias, M. Banana, M. Acordeon, M.Toni, M. Steen og andre.

CAPOEIRASKOLEN SENZALA AFHOLDER I ÅR 2 INTERNATIONALE CAPOEIRATRÆF

4.-6. maj – det 21. Skandinaviske Capoeiratræf i København

Alle vores danske elever samles om at byde internationale elever, Professores, Contra-Mestres og Mestre velkommen i DGI-byen til undervisning for børn og voksne samt graduering af Teen/voksne fredag aften og graduering af børn lørdag formiddag.

Konfirmerede Mestre: M. Toni, M. Ramos, M. Rui, M. Luis Claudio, M. Banana, M. Ana Sabia, M. Chiquinho, M. Jacob, M. Steen.

11.-13. maj – 1. Balkan Capoeirafest i Beograd (Serbien)

Alle Capoeiraskolen Senzalas Serbiske elever byder velkommen til det 1. Balkantræf i en dejlig forsommer med undervisning af børn og voksne samt graduering. Konfirmerede Mestrer: M. Toni, M. Ramos, M. Steen, M. Luis Claudio.

29. juni-1. juli weekend camping i Frankrig med Capoeira, sommer, sol og badning

Organiseret af Contra-Mestre Tyson. Konfirmerede Mestre: M. Steen og M. Bale.

SOMMERCAMP for de 7-14 årige den 2.-6. juli kl.09.00-14.00.

Tilmelding til  senest den 22. juni så længe der er ledige pladser.

Godt nytår
Mestre Steen