December 2014

Så er det blevet vinter og vores capoeira træninger kører trods diverse juleafslutninger og omgangsforkølelser for fuld damp. Der sker spændende ting for capoeira i øjeblikket.

Capoeira nyudnævnt som verdensfredet kulturarv
Den 26. november blev capoeira udnævnt til verdensfredet kulturarv af UNESCO.
Anerkendelsen betyder en helt anden respekt, opmærksomhed og støtte til capoeira og dens udøvere i Brasilien og forhåbentligt også i resten af verden.

Capoeiraskolen på internet portal for 8.-10. klasser
I november kom Capoeiraskolen Senzala på en ny og spændende platform på internet, portalen Clio Online, som henvender sig til skolebørn på 8-9-10 klasse niveau.

På Clios idrætsside kan man finde capoeira, hvor jeg i samarbejde med forlaget har forfattet tekster om capoeiraens historie, der er lavet en quiz om capoeira og i forsommeren filmede vi på Capoeiraskolen, hvilket er blevet til en masse trænings øvelser beskrevet og visualiseret så alle kan gå i gang.

Er I blevet nysgerrige kan børnene gå ind som brugere fra deres skoler. Forhåbentligt bliver en masse skoler inspireret til at få Capoeiraskolen ud for at undervise og kan så bruge Clio Portalens capoeira-side som optakt, eller støtte hvis de vil fortsætte med capoeira på egen hånd.

Capoeiraskolen er med på CD
For omkring halv andet år siden var en gruppe af Capoeiraskolens børn og jeg i studie for at optage musik til børneorkestret Babuljas næste CD. Den er nu er kommet på gaden, en super god CD der klart kan anbefales hvis man gerne vil have noget rigtig god dansk børnemusik med gode melodier, humoristiske tekster og velsvingende arrangementer.

Find dem på: http://www.facebook.com/babulja eller køb den for 70 kr. på Capoeiraskolen. De børn der var med i studiet får en CD af Babulja for deres deltagelse i projektet. CD’en kan hentes hos mig på Capoeiraskolen.

Indvielse af Contra-Mestre Camarãos lokaler
Den 11. december kl. 18.00 er der månedsroda og indvielse af Contra-Mestre Camarãos nye lokaler:

Fredericiagade 39, kælderen
1310 København K

Arrangementet er for Teen og voksne. Børn er velkommen til træningerne kl. 16.15-18.00.

Juleafslutning
Den 19. december er der juleafslutning for hele Capoeiraskolen Senzala i vores lokaler på Frederiksberg. Kl. 16.00-17.00 er der juleroda for børn i alle aldre og Teen holdet. Kl. 17.00-18.30 er der juleroda for Teen og voksne. Derefter fælles julebuffet, spisning, julelege og hygge.

Juleferie
Sidste træningsdag er lørdag den 20. december. Første normale træning mandag den 5. januar.

Nytårs fælles træning og hovedrengøring
Den 3. januar er alle hold inviteret til nytårstræning og efterfølgende nytårs hoverengøring af vores flotte hovedcenter på Frederiksberg. Det er fællestræning hvor der er mulighed for at se juleanden og alt det usunde man har indtaget i juleferien i øjnene og få sagt godt nytår til sine træningskammerater, samt møde nye fra nogle af de andre hold.

09.30-10.15 forældre/hold.
10.15-11.00 4-6 års hold.
11.00-12.00 7-10 års hold.
12.00-13.30 Teen og voksen hold.
14.00-16.00 Hovedrengøring, medbring venligst en spand, en svamp, et viskestykke og gerne en vinduesskraber.

Venneuge
I uge 3 fra den 12.-17. januar inviterer vi alle Capoeiraskolen Senzalas elever til at tage en ven med til træning, hvor I skal være med til at undervise dem. Vi håber på en personlig måde at kunne skabe noget opmærksom om vores skole og i fællesskab udbrede kendskabet til capoeira.

Er der nogen med kontakter til aviser, TV, radio eller andre nyhedsmedier, må I rigtig gerne hjælpe og invitere dem med, da capoeira ikke er en hemmelighed og vi meget gerne vil have flere at træne med.

Springtræning
Husk springtræning for de 7-10 årige søndag den 25. januar kl.13.00-16.00 i DGI-byen.

Graduering og Batizado
Husk årets graduering og Batizado af alle Capoeiraskolen Senzalas elever i Storbededags ferien 1.-3. maj 2015 i DGI-byen.

Julehilsener
Mestre Steen