Mestre Steen

Steen Møller har igennem hele livet været fysisk aktiv og altid stræbt efter at være den bedste på sit felt. Konkurrencemennesket har altid været fremherskende, og viljen og nysgerrigheden til at lære nyt har bragt ham vidt.

Allerede som 12-årig stiftede han for første gang bekendtskab med karnevallet i København, og her startede dannelsesrejsen mod et liv som capoerista, da han på Sambaskolen Kolibri mødte en lille, spinkel og karismatisk brasiliansk dame ved navn Ana Pompeia, der, ud over at undervise ham i samba, introducerede ham for capoeira. På sambaskolen modtog Steen Møller desuden undervisning i sambaspil af trommeslager og perkussionist Michael Aabye.

Som 14-årig påbegyndte Steen Møller at træne taekwondo under en koreansk stormester, hvor han siden opnåede det sorte bælte. Allerede som 17-årig var han aktiv danser med showerfaring, og han underviste selv i både samba og taekwondo.

I 1987 var Mestre Toni Vargas og Mestre Peixinho på deres første europatur, og selvom Steen ikke fik mulighed for at modtage undervisning af dem, var det en afgørende milepæl i hans liv at møde de to afdæmpede og karismatiske bevægelsesmennesker, der for ham er manifestationen af capoeira.

Efter endt idrætslæreruddannelse i 1989 tog Steen Møller et halvt år til Rio de Janeiro for at træne under Mestre Peixinho og samtidig studere Samba Gafiera (pardans). Han deltog også som musiker i karnevallet i Rio de Janeiro under sambaskolen Academico da Rocinha. Efter sin hjemkomst stiftede Steen Møller i 1991 Capoeiraskolen Senzala på Frederiksberg.

Han rejser jævnligt til Brasilien for at hente inspiration til skolen og har et meget nært tilhørsforhold til Rio de Janiero og byens capoeiramiljø.

I 2001 påbegyndte Steen Møller studier på Institut for Idræt på Københavns Universitet, men med en velfungerende capoeiraskole og familie i vækst opstod et behov og ønske for en anderledes uddannelse med vægt på personlig udvikling, som direkte kunne kombineres og suppleres med hans fysiske og musikalske kompetencer.

Med en uddannelse som kropsterapeut for øje indledte han en 10 år lang rejse af studier i ind- og udland hos Vivian Person og Steffano Sabetti. Mestre Steen er i dag eksamineret kropsterapeut: L.E.P, Gruppeleder i Dansergia (danseterapi) og Practitioner i Proces Inquiry (kommunikationsteknik til counselling, coaching og supervision).

I 2011 blev han som den første europæer gradueret Mestre de Capoeira under en stor gradueringsceremoni i Rio de Janeiro. Han er specialist i afrobrasiliansk musik og bevægelseskultur. Som professionel capoeirista, danser og musiker har han mere end 30 års erfaring som udøvende kunstner, leder og underviser i ind- og udland, samt årelang erfaring som arrangør af store internationale capoeira-festivaller.

Hans kompetencer som kropsterapeut, der naturligt understøtter og supplerer hans capoeira, er en medvirkende årsag til den ekstraordinære og respekterede position, som Mestre Steen og Capoeiraskolen Senzala i dag indtager i Danmark såvel som i udlandet.

 • mar
  13

  Bælte-dag

  13. marts 2024

 • mar
  24

  Påskeferie 24/3-1/4

  24. marts 2024

 • maj
  09

  Samba de Roda workshop

  09. maj 2024

 • maj
  09

  Kr. Himmelfart

  09. maj 2024

 • maj
  10

  27. Skandinaviske Capoeiratræf

  10. maj 2024

 • maj
  13

  Hviledag efter Batizado

  13. maj 2024

 • maj
  17

  Batizado i Novi Sad, Serbien

  17. maj 2024

 • maj
  20

  2. Pinsedag

  20. maj 2024

 • jun
  05

  Grundlovsdag

  05. juni 2024

 • jul
  01

  Sommerferie 1/7-10/8

  01. juli 2024

 • jul
  01

  Sommercamp 7-14 år

  01. juli 2024