Mestre Peixinho

Mestre Peixinho

Mestre Steen er elev af brasilianske Mestre Peixinho (1947-2011), der har indskrevet sig som pioner og legende indenfor capoeira. Han havde en uovertruffen teknik, som gjorde, at han altid var et skridt foran sin modstander. Altid i rolig balance og uden unødvendige bevægelser med angreb, finter og forsvar, der var timet og tilrettelagt i sjælden grad.

Mestre Peixinho havde stor interesse i og talent for kunsthåndværk. Han var en af capoeiramiljøets absolut bedste instrumentmagere og lavede atabaquer og berimbauer med en klang og kvalitet, som ingen siden har formået at gøre ham efter.

Hans nysgerrighed og lyst til altid at lære mere og opleve nye ting bragte ham ud i verden med sin capoeira. Han var en af de hovedansvarlige for det første europæiske capoeiratræf (1987-1989), for senere i midten af 90’erne, med sin elev Mestre Steen, at skabe tradition for et årligt tilbagevendende skandinavisk capoeiratræf.

Centro Cultural Senzala, som Capoeiraskolen Senzala er en del af, er stiftet af Mestre Peixinho og er en betydningsbærende forgrening af Grupo Senzala. I Centro Cultural Senzala lægges der stor vægt på at værne om de gamle traditioner og ritualer. Indenfor disse rammer efterstræbes det til stadighed at videreudvikle, effektivisere og forny kampteknikkerne, akrobatikken, musikken og sangene.

Mestre Peixinho var pioneren indenfor dette arbejde frem til sin død i 2011. I dag føres gruppens arbejde videre af Mestre Toni Vagas, Mestre Ramos, Mestre Steen og flere andre højtagtede mestre, som i mange år har arbejdet med Mestre Peixinho, og gruppen fortsætter dermed sit arbejde i Brasilien, Danmark og i resten af verden.